Wij bieden diagnostiek, behandeling en groepstrainingen aan leerlingen van 4-18 jaar die vastlopen in hun schoolse of sociaal-emotionele functioneren. Dat kan gaan om leerproblemen als gevolg van een onderliggende leerstoornis zoals dyslexie of dyscalculie, hoogbegaafdheid of om uiteenlopende sociaal-emotionele klachten en problemen. Denk bijvoorbeeld aan angstklachten, somberheid, trauma, ontwikkelings- en gedragsproblemen.

In de praktijk wordt gebruik gemaakt van effectief bewezen behandelmethodes zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Wanneer er sprake is van ernstige, complexe of vaker terugkerende klachten dan verwijzen wij door naar een gespecialiseerde instantie zoals de Specialistische GGZ of de Verstandelijk Gehandicaptenzorg.

Bij de start van de zorg kijken we vanuit alle invalshoeken zorgvuldig naar het huidige functioneren van de leerling. Van daaruit maken we een persoonlijk en passend plan gericht op het optimaliseren van het functioneren. Met dit plan als basis bieden wij diagnostiek, behandeling of groepstraining aan kinderen en jongeren. Wij betrekken daarbij zoveel mogelijk, ouders en/of verzorgers, leerkrachten en andere professionals bij onze zorg.

Ga naar aanmelding.